Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


17. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

139 članov ZRS se je 9. oktobra 2024 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 17. Zboru članov ZRS.


 
 
 

 

Zbor članov ZRS je otvorila Polonca Podgoršek, direktorica ZRS in predstavila člane novega Upravnega odbora ZRS za mandat 2023-2027.


 

 

 

Člane je uvodoma pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac:

»Danes, ko se soočamo z novimi izzivi, želim vašo pozornost preusmeriti na nekaj, kar je enako pomembno, a pogosto premalo izpostavljeno - na vlogo zaposlenih in na našo odgovornost kot vodje, da jim zagotovimo pogoje za uspeh. Letošnja osrednja tema dogodka "Računovodstvo smo Ljudje", ni bila izbrana naključno. Ker za vsako bilanco, poročilom in številkami stojimo mi - računovodje, s svojimi ekipami, znanjem, izkušnjami in občutkom odgovornosti.«


 


V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v preteklem letu dni.

 

Za nemoten potek Zbora članov ZRS je ponovno skrbela moderatorka Katja Dražnik, članica UO ZRS.


 


V prvem predavanju je dr. Aleksander Zadel osvetlil iskanje sreče v sodobnem življenju. Poudaril je, da obsesivno iskanje večne sreče pogosto vodi v razočaranje in žalost. Namesto tega je pozval k iskanju zadovoljstva in radosti v vsakdanjih stvareh, ki so nam na voljo tukaj in zdaj. S tem je izpostavil pomembnost notranje izpolnitve in aktivnega pristopa k življenju.

 

Prvo sponzorsko predavanje z naslovom "KRIK AKSUM d.o.o.: Predstavitev zavarovanja Specialisti Kolektivno zaposlenim in njihovim družinskim članom", je izvedel Andraž Zorec.

 

Po kosilu je sledila okrogla miza z naslovom "Pravna zaščita računovodskih servisov«.
Na okrogli mizi so priznani strokovnjaki razpravljali o prekomernih zahtevah, s katerimi se soočajo računovodje, ter o pravni zaščiti njihovega dela. Cilj pogovora je bil pripraviti izhodišča za zakonodajne pobude in poiskati rešitve za zaščito računovodij.

Okroglo mizo je moderiral
Tilen Božič, član ZRS, govorci so bili:

  • Peter Jenko, pomočnik generalnega direktorja FURS
  • Miha Verčko, generalni direktor Direktorata za civilno pravo pri Ministrstvu za pravosodje
  • Ivan Radulović, vodja Sektorja za pravne zadeve in preventivo pri UPPD
  • dr. Matjaž Prusnik, Zveza RFR
  • dr. Dušan Mitrović, odvetnik (ZPPDFT)
  • mag. Ivan Kranjec, odvetnik, specialist davčnega prava
  • Marija Tomc Muc, članica Upravnega odbora ZRS
 
 
 
 
 

Drugo sponzorsko predavanje z naslovom "Možnost financiranja prek SID banke" je izvedla predstavnica zlatega sponzorja SID banka d.d., Jelena Gečev Ravnikar.


 

 

Sledila je predstavitev pripomočkov za delo računovodij. Delovna skupina ZRS, Ksenija Prosen, Rok Hajduković in Špela Kumelj, je predstavila najnovejše pripomočke za delo računovodij, vključno z orodji za IT varnost in obravnavo kolektivnih pogodb. Predstavitev je bila namenjena povečanju učinkovitosti in varnosti v računovodskih servisih.

 
 
 
 
 

Pomen razvojnih razgovorov za zaposlene in organizacijo je v zadnjem predavanju predstavila kadrovska strokovnjakinja Vesna Reich. Poudarila je pomembnost razvojnih razgovorov kot vodstvenega orodja za podporo zaposlenim pri njihovem strokovnem razvoju. Razvojni razgovori, kjer se vodje in zaposleni počutijo podprte in slišane, lahko postanejo ključni del kulture podjetja, ki je usmerjena v uspešnost. Reichova je izpostavila, da so uspešni razvojni razgovori rezultat aktivnega sodelovanja vseh udeležencev v procesu.


 

 

Po zaključni besedi predsednika ZRS je sledil čas za osvežitev in nato sprehod do Martinove izbe, kjer je potekal družabni večer z večerjo. Za zaključek pestrega dneva je poskrbel Ansambel Aufbiks.


Hvaležni smo vsem članom, ki so se udeležili letošnjega 17. Zbora članov ZRS.

Zahvaljujemo se predavateljem in moderatorki, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS.

 

 
 
 
 



Zahvala gre tudi sponzorjem, ki so popestrili dogodek.

  • SID banka d.d. >>
  • Krik Aksum d.o.o., skupaj z Vzajemno zdravstveno zavarovalnico in zavarovalnico Sava >>
  • Mega M d.o.o. >>
  • Pronet, Kranj, d.o.o. >>
  • Positiva rešitve d.o.o. >>

Nenazadnje hvala Thermana Laško za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

 

Na svidenje prihodnje leto!

 

Foto: Kraftart

 

Fotogalerija >>


Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.