Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 16. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

136 članov ZRS se je 4. oktobra 2023 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 16. Zboru članov ZRS.

 

Zbor članov ZRS je otvorila Polonca Podgoršek, direktorica ZRS.

 

Člane je uvodoma pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac:

»Vsako leto organiziramo zbor z veseljem in pričakovanjem in vaša visoka udeležba nam je potrdilo, da delamo dobro.

Zbor članov je poseben trenutek, ko se povežemo kot enotna računovodska skupnost, ki deli izkušnje, pridobiva nove vpoglede in skupaj gradi stroko. Je tudi priložnost za razvoj našega poklica in krepitev medsebojnih vezi.

Temelj te zbornice ste vi, vodje vaših družb, ki se še kako dobro zavedate pomena mojih prejšnjih besed in ki se zlahka tudi najdete v njih. Vi, ki s svojimi pobudami, dajete zalet in energijo nam, upravnemu odboru, katerega člani staknejo glave in se lotijo iz teh pobud nastalih projektov.«


 

 

Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbela moderatorka Katja Dražnik, članica UO ZRS.


 


V prvem predavanju je Peter Mesarec predstavil Chat GPT, najnovejše orodje Umetne inteligence, ki ga moramo uporabljati, da si olajšamo delo in pohitrimo delovne procese. V predstavitvi smo pogledali, kaj moramo vedeti o delovanju Chat GPT in kako ga ne smemo uporabljati ter pogledali praktične primere, kako lahko Chat GPT uporabimo v računovodstvu, kako zna Chat računati in kako ga uporabimo za analizo podatkov.


 

 

Polonca Podgoršek, direktorica ZRS je v nadaljevanju predstavila člane novega Upravnega odbora ZRS za mandat 2023-2027.


 

 

Sledilo je poročilo o delu ZRS v preteklem letu dni, ki ga je podal predsednik ZRS.


 


Prvo sponzorsko predavanje z naslovom "Dobri odnosi potrebujejo manikuro", je podala Maja Meža, predstavnica diamantnega sponzorja MEGA M d.o.o.


 

 

Po kosilu je sledilo delo po omizjih z naslovom "Upravljanje e-dokumentacije in eRačunov v računovodskih servisih"Hiter tehnološki razvoj predstavlja velike prednosti in priložnosti, hkrati pa zahteva od organizacij stalno prilagajanje. Organizacije morajo prilagajati svoja poslovanja, če želijo preživeti v obdobju sprememb in predvsem zadostiti pričakovanju uporabnikov njihovih storitev. Svoje izkušnje so na omizjih med seboj delili člani ZRS na treh področjih: e-Hramba in primopredaja, eRačuni ter digitalno računovodstvo z ePoročanjem.

Po odmoru so bili predstavljeni zaključki omizij.

 

     

Drugo sponzorsko predavanje z naslovom "Programi financiranja SID banke" je izvedla predstavnica zlatega sponzorja SID banka d.d., Nataša Koščak, specialistka za podjetja pri SID banki d.d.


 

Kot zadnje predavanje je sledila predstavitev Primera dobre prakse s skrajšanim delovnikom v Contall d.o.o. Nova GoricaMaja Grapulin Vadjunec iz podjetja Contall d.o.o. je predstavila izkušnjo skrajšanega delovnega časa v njihovem podjetju. So namreč med prvimi slovenskimi podjetji s skrajšanim delovnikom in prvi v dejavnosti 69.200. Predstavili so izkušnje ukrepa kot nagrado za zaposlene v smeri boljše delitve časa med službo in zasebnim življenjem.


 

 

Po zaključni besedi predsednika ZRS je sledila večerja in Neon družabni večer v kavarni hotela Thermana Park Laško, ki sta ga popestrila žonglerska skupina Čupakabra in DJ Davor Kukovič.


       
         
         


Hvaležni smo vsem članom, ki so se udeležili letošnjega 16. Zbora članov ZRS.

Zahvaljujemo se predavateljem in moderatorki, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS.

 

Zahvala gre tudi sponzorjem, ki so popestrili dogodek.


Nenazadnje hvala Thermana Laško za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

 

Na svidenje prihodnje leto!

 

Foto: Kraftart

 

Fotogalerija >>


 


Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.