Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 15. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

121 članov ZRS se je 5. oktobra 2022 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 15. Zboru članov ZRS.




Jubilej smo obeležili z razstavo fotografij iz preteklih let.


 



 

Zbor članov ZRS je otvorila Polonca Podgoršek, direktorica ZRS.



 

Člane je uvodoma pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac: »Slogan letošnjega jubilejnega zbora je V koreninah je moč za rast. Urejeno računovodstvo in finance so korenine in temelj vsakega uspešnega posla. Če podjetje nima dovolj močnih korenin, stabilnih finančnih temeljev, ki jih postavljamo kot računovodje in finančni svetovalci, ga bo zamajala vsaka manjša sapica, kaj šele orkan, kot smo ga že doživeli s pandemijo in kot nas čaka v bližnji prihodnosti.«

Dodal je še: "Vemo, da so problemi na terenu, vedno znova jih prepoznamo tudi mi na svojih delovnih mestih. Prosim vas, opozarjajte nas nanje, pomagajte nam jih reševati, pomagajte nam informirati druge. Resnično si na ZRS prizadevamo, da bi vam prisluhnili in zaznali, kakšno podporo potrebujete ter vam jo tui dali. Seveda si želimo in si bomo še dalje prizadevali, da bi predvsem zakonodajalci bolje prisluhnili računovodski stroki."


V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v preteklem letu dni. 


 

Marija Tomc Muc je predstavila novo orodje za člane ZRS: Seznam računovodskih pravil, usmeritev in ocen.



 

Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbela moderatorka Katja Dražnik.



 

V prvem predavanju je dr. Urška Kežmah predstavila pravno mnenje Predaja dostopa do poslovnega programa ob menjavi računovodskega servisa, ki ga je ZRS naročila zaradi pogostih vprašanj članov glede problematike iz prakse.




S predstavitvijo projekta Analiza uspešnosti poslovanja računovodskih servisov je nadaljevala Maja Bohorič Rade iz delovne skupine ZRS.
Mag. Marko Djinović, direktor Pravne službe GZS je predstavil konkurenčno pravne vidike oblikovanja cen na trgu - iz prakse GZS.
Prof. dr. Peter Grilc iz Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je preko Zooma osvetlil varstvo konkurence v EU in po svetu in sklepe združenj podjetij
.



 

 

Predavanje z naslovom: MegaTel - tokrat iz prve roke! sta podali Tajda Lepko in Maja Meža predstavnici diamantnega sponzorja Mega M d.o.o.




 


Po kosilu je sledila okrogla miza z naslovom "Kvaliteta računovodske informacije".

Udeleženci okrogle mize: Peter Jenko (FURS), mag. Mojca Kunšek (AJPES), dr. Matjaž Prusnik (Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev), Nataša Simčič (NLB), Aleksander Štefanac (predsednik ZRS in moderator) in Marija Tomc Muc (Biro Bonus d.o.o., članica UO ZRS). Na okrogli mizi so se soočili izvajalci in uporabniki računovodskih informacij in se vprašali, če in kako to vpliva na kvaliteto računovodskih izkazov, obračunov in podatkov ter posledično poslovnih odločitev.





 

Ker se vedno pogosteje pojavlja vprašanje, kako različne pojavne oblike dokumentov pravilno arhivirati ter na koncu poslovnega leta ali ob zaključku sodelovanja izročiti stranki, je Upravni odbor ZRS pričel s pripravo smernic za pripravo dokumentov, ki jih je v predavanju z naslovom Izzivi ob predaji e-dokumentacije stranki ob koncu leta predstavila Ksenija Prosen iz delovne skupine ZRS.



 

Prof. dr. Maja Dolenc, prof. šp. vzgoje iz Fakultete za šport je navdušila z vajami za kompenzacijo negativnih učinkov sedenja.





 

Po zaključni besedi predsednika ZRS smo v parku Laško simbolno zasadili drevo prihodnosti za ves porabljen papir v dejavnosti računovodskih servisov. Vasja Dornik, arborist v Arboretum Volčji Potok nam je nekaj povedal tudi o pomenu dreves v urbanem okolju.





 

Sledil je čas za osvežitev, nato pa sprehod do Martinove izbe, kjer je potekal družabni večer z večerjo. Kot presenečenje večera nas je zabaval Marko Stankovič iz šova Slovenija ima talent.





 

Hvaležni smo vsem članom, ki so se udeležili letošnjega jubilejnega 15. Zbora članov ZRS. Zahvaljujemo se predavateljem in moderatorki, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS.

Zahvala gre tudi sponzorjem Mega M d.o.o., Pronet d.o.o. in Softnet d.o.o., ki so popestrili dogodek.

Nenazadnje hvala Kongresnemu centru Thermana Laško za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

 

Na svidenje prihodnje leto!

 

Foto: Kraftart

 

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.