Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: Strokovni članek SAOP d.o.o.: V sodelovanju je velika moč

Skupaj močnejši je slogan letošnje konference Izvajalcev računovodskih storitev, ki vsako leto poteka pod okriljem Zbornice računovodskih servisov.

Da je sodelovanje edini odgovor, verjamemo tudi v Saopu. Zato zadnja leta aktivno povezujemo podjetja in računovodske programe pod isto streho.

Vse prevečkrat so bili računovodje in podjetniki primorani izbirati rešitve glede na svoje potrebe, ki pa niso vedno v celoti izpolnjevale njihovih zahtev. Sledile so integracije in dodelave, s katerimi smo poskušali reševati manjkajoče koščke. In velikokrat smo se s »konkurenčnimi« podjetji dogovarjali, kako celovito rešiti zahteve naročnika.

Prav ta sodelovanja so pripeljala do prepričanja, da slovenski prostor potrebuje skupno zanesljivo storitev, ki bo vedno zakonsko skladna in zasnovana po modernih smernicah.

Zato zadnja leta pod okrilje skupine Saop združujemo podobno misleča podjetja. Tako smo leta 2019 pridružili MIT informatiko, leto pozneje OPAL INFORMATIKO in letos še podjetje VASCO. Prvi skupni projekt s podjetjem VASCO bo razvoj nove POS-rešitve, ki bo uporabnikom zagotovila preprosto in zanesljivo poslovanje v maloprodaji.

Danes celotna skupina, skupaj s podružnicama v Srbiji in na Hrvaškem, šteje več kot 250 sodelavcev.

Osredotočeni na potrebe računovodij

Zavedamo se, da je organizacija dela tako v računovodskem podjetju kot v računovodstvih drugih podjetij, v veliki meri odvisna od kakovostnega poslovnega sistema, ki računovodstvu prihrani izvajanje rutinskih opravil, sočasno pa omogoča pripravo kakovostnih in učinkovitih poročil za poslovodstvo.

Računovodje so, kot pravi superjunaki, razpeti med zahteve zakonodajalcev in poslovodstva. Pri tem jim lahko dober poslovni program pomaga, saj pohitri posamezne procese in s tem skrajša čas.

Konkurenca svetovnim ponudnikom

Naš glavni namen združevanja pa je razvoj najboljšega slovenskega poslovnega informacijskega sistema, ki bo tudi v prihodnje konkuriral največjim svetovnim ponudnikom. V celotni skupini imamo sedaj več kot 50.000 uporabnikov vseh rešitev, ki delujejo pod okriljem skupine Saop. Zagotovo številka, ki od sodelavcev v celotni skupini Saop zahteva popolno predanost in usmerjenost k zadovoljstvu kupcev.

Avtor: SAOP d.o.o., diamantni sponzor 24. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.