Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 14. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

99 članov ZRS so je 6. oktobra 2021 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 14. Zboru članov ZRS.

   
   

 Zbor članov ZRS je otvorila
Polonca Podgoršek, direktorica ZRS.


Člane je uvodoma pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac:
"Za nami je zahtevno leto velikih sprememb. Sprememb, ki zadevajo naš poklic, zato so bile naše sposobnosti prilagajanja pod ekstremnimi preizkusi. Nenehno spreminjanje zakonodaje, pogosto zapleteni interventni ukrepi, kratki roki za usklajevanje, finančne težave, v katerih so se zaradi zaprtja dejavnosti znašli naši naročniki, in nenazadnje tudi bolezen, ki marsikje tudi nas in naših zaposlenih ni zaobšla, so od nas zahtevale maksimalne napore. Zavedamo se, kako težko je bilo to obdobje za računovodske servise in smo hkrati zadovoljni, ker nas to ni ustavilo, ampak smo še bolj zavzeto zagrizli v naloge. 

Zato je prav, da si na začetku letošnjega zbora vzamemo čas, da izrečemo in brez skromnosti tudi sprejmemo pohvalo za vse, kar smo dobrega naredili."

V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v preteklem letu dni.Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbela moderatorka
Katja Dražnik.V prvem predavanju sta Polonca Podgoršek iz delovne skupine ZRS in Boštjan Špehonja iz PRO.ASTEC d.o.o. govorila o
varnostnem pregledu in odkrivanju kibernetske ranljivosti računovodskega servisa.


S predstavitvijo FRP – uporabne vrednosti za IRS in stranke je nadaljeval Neven Škrokov iz delovne skupine ZRS.Predavanje z naslovom: eMobilnost – Skupaj ustvarjamo zeleno prihodnost, je podal mag. Bojan Križ, predstavnik diamantnega sponzorja Mega M d.o.o.Po kosilu je sledila okrogla miza z naslovom "Koliko se računovodski servisi cenimo?". 

Udeleženci okrogle mize: dr. Matjaž Prusnik (Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev), Marija Tomc Muc, Ksenija Prosen, Neven Škrokov, Aleksander Štefanac (člani Upravnega odbora ZRS) in Sara Hozjan (Biro Bonus d.o.o.).

Skupaj so odgovorili na vprašanja o pomenu računovodskih servisov, zaračunavanju storitev, pomanjkanju kakovostnih kadrov in dvigu ugleda poklicu računovodje.Delo na domu je vedno bolj aktualna oblika dela, za katero kaže, da bo postala vse bolj razširjena tudi v prihodnje in neodvisno od morebitnih »izrednih« razmer. Zaradi tega je Tanja Bohl iz Odvetniške pisarne Bohl, d.o.o. predavala o izzivih opravljanja dela na domu.Nadaljevali smo s predavanjem dr. Sabina Đuvelek iz Level up, ki nam je predavala o tem, kako v vlogi vodje spodbujati proaktivnost in prevzemanje odgovornosti.Po zaključni besedi predsednika ZRS je sledil čas za osvežitev, nato pa sprehod do Martinove izbe, kjer je potekal družabni večer z večerjo. Kot presenečenje večera nas je zabaval pantomimik.Za zaključek pestrega dneva je poskrbela Vokalna skupina Bassless.Hvaležni smo vsem članom, ki so se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. Zahvaljujemo se predavateljem in moderatorki, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS.

 

Zahvala gre tudi sponzorjem, ki so popestrili dogodek:
Krik Aksum d.o.o.
Mega M d.o.o.
Pronet, Kranj, d.o.o.


Nenazadnje hvala Thermani Laško za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

Na svidenje prihodnje leto!
Rezervirajte si čas za 15. Zbor članov ZRS, ki bo 5. oktobra 2022!


Video utrinki 14. Zbora članov ZRS in 23. Kongresa IRSFoto in video: Kraftart

Fotogalerija >>

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.