Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 13. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

93 članov ZRS se je 7. oktobra 2020 izobraževalo v maskah v Kongresnem centru Thermana Laško na 13. Zboru članov ZRS.



 

Zbor članov ZRS je otvorila Polonca Podgoršek, direktorica ZRS.




Člane je uvodoma pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac:

 »Letošnji zbor nosi naziv Skupaj obvladujemo izzive. In res je čas, ki ga živimo, čas izzivov, preizkušenj, pa tudi gonilo za implementacijo sprememb. Tako kot je pandemija ohromila svetovno gospodarstvo, so ga v preteklosti že večkrat oslabile številne svetovne gospodarske in zdravstvene krize. In vedno znova smo uspeli preživeti, vedno znova smo oživili gospodarstvo in zagnali podjetja. Tudi tokrat nam bo uspelo, saj bomo proaktivni in bomo ubrali pravo strategijo.».

V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v preteklem letu dni. 



 

 

 Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbela moderatorka Katja Dražnikčlanica Upravnega odbora ZRS.



 

V prvem prispevku je Primož Marolt iz Triglif d.o.o. predstavil obvladovanje izzivov informacijske varnosti pri delu na daljavo in od doma.



 

mag. Bojan Križ, predstavnik diamantnega sponzorja Mega M d.o.o., je nastopil s predavanjem: MegaTel potovanje v zeleno, trajnostno naravnano prihodnost/sedanjost.

 



S predstavitvijo računovodskih in neračunovodskih storitev je nadaljevala Ksenija Prosen, predstavnica delovne skupine ZRS. Razpravljala je o vrstah storitev, ki jih je izvajalec računovodskih storitev obvezen opraviti in storitvah, ki niso računovodske, pa jih izvajalec računovodskih storitev lahko opravi, v kolikor ima ustrezne kompetence.



 

Po kosilu so se člani ZRS razdelili po omizjih, kjer so se pogovarjali o izzivih s terena. Moderatorji omizij so bili člani UO ZRS.


      


 

Nadaljevali smo s predavanjem z naslovom: Popravljanje podatkov REK obrazca in posebnosti pri izplačilih na podlagi odločitev delovnega sodišča, ki ga je za ZRS izvedla Dušanka Uhan, podsekretarka FURS-a.



 

V zadnjem predavanju tega dne je tudi letos navdušila Anja Križnik Tomažin. Govorica telesa je mogočen del vsake komunikacije. Če še tako dobra vsebina nima pravega telesa, ki bi jo podprlo, je lahko celotno sporočilo lahko zaman. Zaradi tega je predavateljica govorila o tem, kako s tremo v žepu dosežemo verodostojno govorico telesa.



 

Po zaključni besedi predsednika ZRS je sledil sprehod do Martinove izbe, kjer je potekala večerja. Hrana je bila lokalno pridelana, odlične jedi so bile pripravljene v krušni peči.



 

Čarodej Sam Sebastjan nas je očaral s svojimi vragolijami.



 

Za zaključek že tako pestrega dneva je poskrbela glasbena skupina Etno banda. Izvajajo izključno pesmi Iztoka Mlakarja. 


 


Hvaležni smo vsem članom, ki ste se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. 

Hvala moderatorki za držanje tempa.

Zahvala gre tudi predavateljem, ki so s svojimi prispevki predstavili nova znanja in sponzorjem, ki so popestrili dogodek.


Nenazadnje hvala kolektivu Thermana Laško in Martinova izba za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

 

Na svidenje prihodnje leto!

 

Foto: Marko Arandjelović

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.