Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: Sporočilo za javnost: 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

V Laškem poteka 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 11. oktober 2019 – V Laškem 10. in 11. oktobra poteka 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z obiskovalci, ki prihajajo iz najrazličnejših podjetij in računovodskih servisov. Letošnji kongres poteka pod geslom 'Prave informacije ob pravem času', saj naročniki računovodskih storitev v času hitrih sprememb od izvajalcev pričakujejo več znanja in višjo raven strokovnosti, pa tudi vedno sveže informacije, ki jim lahko pomagajo sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Kongres sta s pozdravnim govorom slavnostno otvorila Aleksander Štefanac, predsednik Zbornice računovodskih servisov in Boštjan Gorjup, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije.

Aleksander Štefanac, predsednik ZRS je vsem prisotnim izrekel dobrodošlico na 21. tradicionalnem kongresu. Predsednik ZRS Aleksander Štefanec je v uvodu spregovoril o trendih, na katere se mora računovodstvo pripraviti in prilagoditi. Eno izmed glavnih razvojnih usmeritev predstavlja digitalizacija, ki avtomatizira računovodstvo ter zmanjšuje stroške in napake.

Boštjan Gorjup, predsednik GZS, je dejal: "Prihodnost bo računovodstvu prinesla velike izzive. Trdno sem prepričan, da bo prehod zanimiv, mogoče za nekatere usoden, vsekakor pa se zavedam, da je dober računovodja ključna oseba v ključnih odločitvah v podjetju."

Predloge za spremembo davčne zakonodaje, s katerimi bi razbremenili stroške dela in okrepili konkurenčnost poslovnega okolja, bo podrobneje pojasnila Petra Brus, generalna direktorica Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov pri Ministrstvu za finance. Sledila ji je Marija Tomc Muc iz Biroja Bonus s predavanjem o računovodskih in davčnih vidikih slabitve sredstev. Sklepanje pogodbe o zaposlitvi je najpomembnejša faza dogovora o delovnem razmerju. Tamara Kek iz odvetniške pisarne Tamara Kek in partnerji bo udeležence seznanila s postopkom priprave, obveznimi in priporočenimi sestavinami teh listin ter aktualno sodno prakso. O davčnih posledicah sprememb pri najemih in prihodkih bo govoril mag. Tadej Rupnik z Ministrstva za finance, Tomaž Borštner iz Bankart d.o.o., pa je predstavil aktualne spremembe na področju plačilnega prometa, ki se nanašajo na uvedbo infrastrukture za takojšnja plačila in dostope do bančnih računov. Prvi dan kongresa je s predavanjem o novostih davka na dodano vrednost v letu 2020 sklenila mag. Tanja Urbanija iz podjetja BDO svetovanje.

Drugi dan kongresa je z nori idejami, a premišljeno taktiko za doseganje uspehov začel Domen Rozman, vodja športno-akrobatske ekipe Dunking Devils. Tilen Božič, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, je predstavil spremembe trga dela z načrtovanimi spremembami ZPIZ. Matija Mazalović iz sektorja trgovinskega bančništva pri NLB je predstavil varno, sodobno in hitro pot do denarja s prodajo terjatev preko njihove nove spletne aplikacije. Podrobno analizo sodb in sklepov slovenskih sodišč, v katerih kot stranke nastopajo računovodski servisi, je pripravil Uroš Jeftič iz družbe Jerman & Bajuk davki, pravo, računovodstvo in svetovanje. Izredni profesor dr. Aleš Kobal, univ. dipl. prav. bo govoril o aktualni problematiki odkupov lastnih poslovnih deležev in drugih podobnih poslov med družbo in družbeniki, kongres pa bo z zahvalo udeležencem in predavateljem zaključil predsednik ZRS Aleksander Štefanac.

Poleg bogatega izobraževalnega programa so organizatorji podelili tudi certifikate Strokovni vodja računovodskega servisa, niso pa pozabili niti na zabavo in sprostitev.

Več informacij o kongresu najdete na naši spletni strani: https://kongres-zrs.gzs.si 

Predstavniki medijev se lahko obrnete na:
Polonca Podgoršek
Zbornica računovodskih servisov
tel: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si 

Video pregled dogodka

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.