Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: Primož Marolt: Vsakodnevni izzivi z varnostjo IT v računovodskih servisih

Na letošnjem 11. Zboru članov ZRS bo Primož Marolt izvedel predavanje z naslovom "Vsakodnevni izzivi z varnostjo IT v računovodskih servisih".

Več o predavanju:

Z razvojem sodobnih informacijskih tehnologij se količina in raznovrstnost podatkov, ki jih računovodski servisi zbirajo in hranijo za svoje stranke, nenehno povečuje. Vse večja uporaba rešitev »v oblaku« predstavlja dodaten izziv, saj računovodski servisi postajajo ponudniki celovitih poslovnih rešitev. S tem postajajo skrbniki ključnih sistemov in podatkov, od katerih je odvisno poslovanje njihovih strank. Varno in stabilno delovanje informacijskih sistemov zato sodita med temelje, na katerih stranke gradijo zaupanje v računovodski servis.

V predavanju bomo predstavili najpomembnejše izzive in priporočila za njihovo obvladovanje:
Zavarovanje pred zunanjimi nevarnostmi: neželena pošta, izsiljevalski virusi, DOS napadi, varna izmenjava podatkov po elektronski pošti, osnove zavarovanja računalniških omrežij
- Osnovni napotki za zavarovanje podatkov pri oddaljenem dostopu do sistemov in uporabi mobilnih naprav
- Obvladovanje internih izzivov: pooblastila za dostope, revizijska sled, vpogled v osebne podatke in GDPR, izzivi ob zamenjavi ali odhodu ključnih sodelavcev
- Zasebnost, kraPostopanje v primeru zlorabe pooblastil ali kraje podatkov
- Stabilnost delovanja informacijskih sistemov, pregled dobrih praks pri izdelavi varnostnih kopij
- Načrt neprekinjenega poslovanja – kako se pripraviti na dan, ko gre vse narobe

Več o predavatelju:

Primož Marolt je direktor in ustanovitelj podjetja TRIGLIF d.o.o. Po izobrazbi je ekonomist, podjetjem pa že več kot dvajset let svetuje in pomaga pri izvedbi rešitev s področja informacijske infrastrukture, integracije poslovnih aplikacij in uvajanju sistemov za poslovno poročanje.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.