Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: Anja Križnik Tomažin: 6 korakov aktivnega poslušanja

Na letošnjem 11. Zboru članov ZRS bo zadnje predavanje izvedla Anja Križnik Tomažin na temo 6 korakov aktivnega poslušanja: razumite sogovornika brez komunikacijskih šumov!

Več o predavanju:
Ali veste, da povprečen udeleženec pogovora in predavanja posluša le s 25 % zbranostjo – torej gre 75 % informacij v izgubo? Zaradi slabega poslušanja škodimo sebi in drugim; prehitro delamo zaključke ali obsojamo; smo slabi pogajalci; nepravilno vzpostavimo odnos; ne rešimo problema na najboljši možen način; ter spodbujamo konflikte in nerazumevanje. Če se boste naučili aktivnega poslušanja, bo sogovornik občutil, da se poslušalec skuša vživeti vanj, ga želi razumeti in zato sporoča informacije bolj zavzeto.
  • Kaj je aktivno poslušanje? Kakšne so prednosti in priložnosti aktivnega poslušanja ter kaj izgubite, če ne poslušate svojih sogovornikov aktivno?
  • Kako pomembna je empatija? Kako razumeti čustva, potrebe in želje, da bi mogel v celoti razumeti informacije sogovornikovega zornega kota ne glede na to, ali se z njim strinja ali ne?
  • Kako izraziti razumevanje na ravni vsebin in odnosov?
  • Kako prepoznati neverbalne govorice telesa?
  • Kako postavljati prava vprašanja?
O Anji Križnik Tomažin:

Anja Križnik Tomažin, univ. dipl. ekonomistka, trenerka komunikacijskih veščin, strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, certificirana executive in Jungian coach-inja ter SDI mojstrica.
Svoje znanje že več kot deset let prenaša na posameznike in skupine pri izpopolnjevanju njihovega nastopa, komunikacije ter osebne in poslovne rasti. Predava tudi kot gostujoča predavateljica na različnih šolah, seminarjih, srečanjih ter fakultetah (Ekonomska fakulteta, Fakulteta za upravo, FDV, Fakulteta Doba, Gea college...).
Njeni coachingi, treningi in delavnice so znane po tem, da so narejene po meri posameznika ali tima z vključitvijo mnogih metod kot so: nevro lingvistično programiranje (NLP), možganom prijazne tehnike (Brain friendly learning tehniques), coaching (AOEC), Jungian coaching, tehnike skupinskega treninga (Stonebow - People 1st training comany), teorije zavedanja odnosov (Relationship awarnes theory) in Strengths Deployment Inventory (SDI) orodij za profiliranje, ki celostno nadgradijo posameznikovo nastopanje, komuniciranje, vedenje in razmišljanje. Naziv »Executive coach« je pridobila na Akademiji za executive coaching London in deluje tudi kot poslovni in osebni coach. V zadnjih petih letih svoje znanje ves čas dopolnjuje z mnogimi mednarodno priznanimi certifikati s področja njenega delovanja, trenutno pa študira Expressive art therapy and coaching in action z dr. Avi Goren Barom.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.