Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: Zbor članov ZRS 2015 v besedi in sliki

88 članov se je 7. oktobra 2015 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na osmem Zboru članov ZRS.


Člane sta uvodoma pozdravila direktorica ZRS, Polonca Podgoršek, in predsednik ZRS, Aleksander Štefanac

V veselje mi je, ko vidim, da si vsi skupaj prizadevamo nekaj spremeniti, izboljšati in narediti korak naprej v naši dejavnosti. Vsi skupaj smo snovalci naše dejavnosti, zbornica pa je tukaj, da zastopa naše želje, ideje in našo dejavnost na celotnem trgu ter razvija našo dejavnost. Znova in znova se dokazuje, da smo skupaj močnejši in da naša dejavnost potrebuje krovno organizacijo.

V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v zadnjem letu dni. 

Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbelo delovno predsedstvo pod vodstvom Ksenije Prosen.

V prvem prispevku je delovna skupina ZRS (Aleksander Štefanac, Valentina Zupan, Ksenija Prosen) predstavila nov projekt ZRS: Obrazec za popis del in izračun porabe časa. Obrazec v obliki web orodja bo članom na voljo do konca leta na zaprtih spletnih straneh ZRS.

Nato je Polonca Podgoršek, direktorica ZRS, predstavila nov projekt Na mavrici zdravja s področja promocije zdravja na delovnem mestu v storitvenih dejavnostih. 

Sledila je predstavitev pravnega mnenja glede nezmožnosti vračila dokumentacije stranki s strani odvetnice, mag. Joži Češnovar.

Po kosilu je delovna skupina ZRS (Neven Škrokov, Valentina Zupan, Tomaž Okorn) s predstavnico NLB d.d. predstavila skupen projekt Poenotenja finančnega dela vlog slovenskih bank za odobritev kreditov.

Implementacijo in promocijo Standarda izvajalcev računovodskih storitev je predstavil Neven Škrokov. 

Kako lažje izpolniti davčne obveznosti sta predstavili Marta Mihelin, direktorica Uprave za računovodstvo in izvršbo, FURS in Sabina Koselj, vodja Sektorja za sistem izvršbe, FURS.

Zaključili smo z občutljivo tematiko o kazenski odgovornosti računovodij. Pregled sodne prakse in temeljnih pravnih vprašanj je predstavil Miha Šošić, asistent na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in odvetniški kandidat v Odvetniški pisarni Kontarščak d.o.o. 

Sledil je družabni večer v Martinovi izbi v Laškem. Postregli so nam z lokalno pridelano hrano in jedmi iz krušne peči. Zabavala nas je Klapa Gambrinus iz Laškega in obudila spomine na dopust. 

Pomerili smo se v karaokah in skupinskem hitrostnem zabijanju žebljev. Tudi ples ni izostal.

Hvala vsem članom, ki ste se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. Hvala predavateljem in moderatorki, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS. 

Zahvala tudi Martinovi izbi za prijetno vzdušje po celodnevnem sedenju. Nenazadnje se zahvaljujemo Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

Na svidenje prihodnje leto!

Foto: Tomaž Kos 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.