Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 8. oktober 2015 - Med 8. in 9. oktobrom v Laškem poteka 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji Zbornice računovodskih servisov (ZRS), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Na dogodku se srečuje slovenska računovodska stroka, tako računovodje iz računovodskih servisov kot zaposleni računovodje v podjetjih. Da ima dogodek posebno težo v strokovni javnosti, kaže visoka udeležba. Udeležence kongresa je nagovoril Marjan Mačkošek, predsednik Gospodarske zbornice Slovenija in Aleksander Štefanac, predsednik ZRS. 

Predsednik Zbornice računovodskih servisov Aleksander Štefanac je v svojem govoru poudaril, da je ponosen, ker smo v letošnjem letu uspeli po dolgotrajnih prizadevanjih narediti pomemben korak naprej na področju ureditve dejavnosti z vpeljavo Standarda izvajalcev računovodskih storitev. Dejstvo, da lahko v Sloveniji kdorkoli opravlja dejavnost računovodskih storitev, je skrb vzbujajoče. Zaradi tega opažamo, da na trgu nastopajo ponudniki računovodskih storitev brez ustrezne formalne izobrazbe, z zelo omejenim znanjem in omejenimi izkušnjami, ki bi naročniku zagotavljali vsaj minimalno varnost pri poslovanju. V Zbornici računovodskih servisov smo prepričani, da bo standard prispeval k večji preglednosti na trgu in k dvigu kakovosti računovodskih storitev.

V svojem nagovoru je Marjan Mačkošek, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, povedal, da mora družba spoznati in prepoznati, kako pomemben steber je gospodarstvo, saj je potrebno najprej ustvariti, predno se deli. Dokler ne bomo prišli do tega spoznanja, se družbi slabo piše. Poslovne knjige so ogledalo vsakega poslovnega subjekta in podjetniki morajo dvigniti zavedanje, da so nujna potreba in ne nujno zlo.

Na letošnjem kongresu več kot 200 udeležencev posluša deset visoko kakovostnih in aktualnih strokovnih vsebin s priznanimi domačimi predavatelji iz področja davkov, financ in druge zakonodaje.

Več o kongres: http://kongres-zrs.gzs.si

Kontakt za medije:
Zbornica računovodskih servisov
tel.: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.