Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 12. Kongres računovodskih servisov v besedi in sliki

12. Kongres računovodskih servisov je potekal 14. in 15. oktobra 2010 v Kongresnem centru Portus, Hotel Slovenija v Portorožu.

Skupno se je kongresa udeležilo 208 udeležencev.

Udeležence kongresa je najprej pozdravil predsednik Zbornice računovodskih servisov, gospod Aleksander Štefanac. Poudaril je, da prinaša recesija priložnosti za našo stroko: "S skupnimi močmi bomo iz nje stopili močnejši in bolj izkušeni. Verjamem, da bomo tudi iz te recesije uspeli odnesti nekaj dobrega in dvigniti računovodsko dejavnost na višjo raven delovanja ter povečati kakovost računovodskih storitev."

 

Veseli smo, da se je letos našemu vabilu odzvala gospa Alenka Avberšek iz Gospodarske zbornice Slovenije – Centra za lobiranje, ki je v svojem pozdravnem govoru pohvalila računovodske servise in člane Zbornice računovodskih servisov z besedami: "Odlikuje vas odličnost".

 

Za nemoten potek Kongresa je skrbelo delovno predsedstvo pod vodstvom gospoda Nevena Škrokova.

Strokovni del Kongresa je začel gospod izred. prof. dr. Stanko Koželj, direktor Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije. Iz prve roke smo zvedeli vse o predlogu sprememb SRS 21 (Knjigovodske listine) in SRS 22 (Poslovne knjige).

 

Nadaljevali smo z gospo Matejo Stopar iz Generalnega davčnega urada, DURS s prispevkom Odlog in obročno odplačevanje davčne obveznosti ter predvidene spremembe. Zvedeli smo, na kaj je potrebno biti še posebej pozoren pri vlogi za odlog in obročno odplačevanje davčne obveznosti, kar je še posebej pomembno v današnjih kriznih časih.

Sledilo je predavanje mag. Sama Javornika, člana uprave Triglav DZU d.o.o. z naslovom Spremljanje in zagotavljanje kapitalske ustreznosti družbe in vloga računovodstva.


V popoldanskem programu prvega dne so se zvrstile 3 delavnice
Izred. prof. dr. Stanko Koželj je pojasnil vlogo računovodskega servisa pri sprejemanju in spreminjanju računovodskih usmeritev.

Gospod Tomaž Glažar, Sotočje d.o.o. je predaval o spremljanju zalog materiala v računovodskem servisu.

Gospod mag. Damijan Špes iz Davčne hiše Bilans d.o.o. je predstavil pravico do odbitka DDV pri obrnjenem davčnem bremenu.

Skozi gala večer nas je popeljal moderator Gorazd Špegel.

 

V gala večeru smo se zahvalili sponzorjem, nato pa je na prizorišče stopil Uroš Fürst in z monokomedijo Jamski človek dodobra nasmejal udeležence v dvorani.

 

Pred večerjo smo podelili priznanja finalistom izbora Naj računovodski servis 2010 v treh kategorijah:

Za kategorijo VELIKI računovodskim servisom: Kontim d.o.o., Unija d.d., Vizija računovodstvo d.d.

Za kategorijo SREDNJI računovodskim servisom: Finera d.o.o., Lermani d.o.o., Sun Gornja Radgona d.o.o.

 

Za kategorijo MALI računovodskim servisom: Ekofink d.o.o., GRS d.o.o. Trbovlje, Oriks Mirjana Lalić s.p., Novo mesto  

 


Sledila je svečana podelitev priznanj Naj računovodski servis 2010:

  • kategoriji MALI: GRS d.o.o. Trbovlje
  • kategoriji SREDNJI: LERMANI d.o.o.
  • kategoriji VELIKI: UNIJA d.d.

Nagrajenci so od sponzorja zmagovalcev izbora Naj računovodski servis 2010, SIMOBIL d.d. prejeli nagrado BlackBerry Bold 9700.
Dodatno so prejeli plaketo in kipec Zbornice računovodskih servisov.

Večer smo zaključili s torto 12. Kongresa računovodskih servisov, ki so jo razrezali nagrajenci izbora.
 

Drugi kongresni dan smo začeli s prispevkom gospe Mateje Vraničar, državne sekretarke na Ministrstvu za finance o sprejetih in predvidenih novostih v davčni zakonodaji.

 

S predstavnico DURS gospo Franja Žokalj smo lahko izmenjali izkušnje o sodelovanju med računovodskimi servisi in davčno upravo, saj za davčno upravo računovodski servisi predstavljajo pomembno povezavo z davčnimi zavezanci.

 

Predlog Zakona o malem delu nam je predstavil gospod Zoran Kotolenko, vodja sektorja za zaposlovanje, MDDSZ.

 

O spremembah predloga Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju je spregovoril gospod Mitja Žiher, podsekretar na sektorju za pokojninsko in invalidsko zavarovanje

 

Po kosilu je sledila zadnja tema 12. Kongresa. Obravnavala je temeljna načela samomotivacije in osebne odgovornosti. Glede na čas v katerem živimo, je bil prispevek dr. Aleksandra Zadela, Inštitut C.A.R. še kako aktualen. Ljudje morajo namreč čutiti odgovornost do sebe, da bodo postali uspešni.

Hvala vsem, ki ste se udeležili letošnjega kongresa. Hvala predavateljem, ki so s svojimi strokovnimi prispevki dopolnili naše znanje. Hvala gospodu Gorazdu Špeglu za moderatorstvo večernega dela, Urošu Fürstu za predstavo in glasbeni skupini Odiseja, ki so poskrbeli za našo dobro voljo in razgibavanje po celodnevnem sedenju.

 

In ne nazadnje, hvala sponzorjem, ki so omogočili naš 12. Kongres in popestrili obkongresno dogajanje pred dvorano Colombo (našteti so po abecednem vrstnem redu):

Zlati sponzorji:
- Banka Koper d.d.
- Biro bonus d.o.o.
- Bisnode d.o.o.
- Gorenjska banka d.d. Kranj
- HermeS d.o.o.
- IT TEL d.o.o.
- IUS SOFTWARE d.o.o. Ljubljana
- Datalab d.d.
- NLB d.d.
- Opal d.o.o.
- Simobil d.d.
- Tax-fin.lex d.o.o.

Srebrni sponzorji:
- Sova d.o.o.
- Verlag Dashöfer, založba d.o.o.
- Zavarovalnica Triglav d.d. 

Bronasti sponzorji:
- Abanka Vipa d.d.
- AJPES - Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve
- Apo vizija d.o.o.
- Contall d.o.o.
- Result d.o.o.
- Zavarovalnica Maribor d.d. 

Sponzor nagrad zmagovalcev izbora Naj računovodski servis 2010:
- Simobil d.d.

Na svidenje na 13. Kongresu računovodskih servisov!


Foto: Martin Kavšček 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.