Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: Strokovni članek MEGA M d.o.o.: eMobilnost - Skupaj ustvarjamo zeleno prihodnost

Podjetje Mega M d.o.o je visokotehnološko podjetje, ki vseskozi išče planetu prijazne priložnosti na trgu. S storitvijo MegaTel eMobilnost smo evolucijsko dopolnili že obstoječi portfelj digitalno in trajnostno usmerjenih IKT rešitev, ki se tržijo pod blagovno znamko MegaTel.  Od leta 2018 smo CO2 nevtralen operater, saj vso energijo potrebno za delovanje storitev proizvedemo v lastnih elektrarnah izključno z uporabo obnovljivih virov energije.

Ko govorimo o prehodu v nizkoogljično družbo, je eMobilnost pomemben element, ki bo prispeval k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov. Z razvijajočo družbo, tehnološkim napredkom, zavezam Pariškega sporazuma, se mobilnost vse bolj spreminja. Globalno je bilo v letu 2020 prodanih več kot 2,3 milijona električnih vozil. Polnjenje se tako iz klasičnih črpalk prestavlja na destinacije, torej domove in službe. V 80 % poteka polnjenje električnih avtomobilov doma, preko električne polnilnice, ki uporabniku omogoča enostavnejše, ugodnejše in časovno najprimernejše polnjenje.

Storitev MegaTel eMobilnost vsebuje (1) celovit sistem upravljanja in nadzor električnih polnilnic, (2) aplikacijo Mega Mobility za končnega uporabnika na napravah iOS ter Android za aktivacijo storitve polnjenja ter (3) celovit portfelj hitrih in ultra hitrih pametnih električnih polnilnic od 22kW do 150kW moči polnjenja. MegaTel storitev eMobilnost je septembra 2021 prejela zlato priznanje za inovacijo MegaTel eMobilnost. Le-ta uporabniku omogoča stroškovno optimalno polnjenje ob točno določenih časovnih intervalih, glede na stanje v elektroenergetskem omrežju in glede na obremenjenost odjemnega priključnega mesta.

V bližnji prihodnosti načrtujemo postavitev električnih polnilnic MegaTel na več kot 1000 javno dostopnih lokacijah po vseh Sloveniji ter Balkanu. Trenutno smo že del mreže javno dostopnih polnilnic v vseh državah članicah EU, kjer naši uporabniki lahko dostopajo do kar 240.000 javno dostopnih polnilnic v kar 28 državah EU.

Avtor: Mega M d.o.o., diamantni sponzor 23. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.