Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Novice


Arhiv: 10. Zbor članov ZRS v besedi in sliki


120 članov ZRS se je 11. oktobra 2017 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na jubilejnem 10. Zboru članov ZRS.

Člane je uvodoma z uvodnim nagovorom pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac:
 Vsako leto znova se veselim naših srečanj in s ponosom spremljam razvoj naše dejavnosti ter spremembe, ki jih vsi skupaj pod okriljem Zbornice računovodskih servisov ustvarjamo. V zadnjih desetih letih smo skupaj z vašo podporo uspeli narediti pomembne korake pri urejanju in promociji računovodske dejavnosti ter uspešno zastopali interese članov.

Pot, po kateri hodimo, ni vedno lahka. Polna je ovir in nepredvidljivih situacij, ki nas vedno znova silijo k temu, da napredujemo, nadgrajujemo in izboljšujemo naše delo. So naše gonilo, da ne zaspimo. Prihodnost naše dejavnosti je v naših rokah. Če bomo še naprej aktivni, jo bomo sooblikovali in pisali sami svoje zgodbe ter nizali uspeh za uspehom. Zavedamo se, da lahko skupaj, združeni v zbornico dosežemo veliko. Predvsem z načrtnim delom in z dolgoročno zastavljeno vizijo. Imamo motivacijo, ideje, naši cilji so ambiciozni. Izzivov se ne bojimo!

Izkoristil bom priložnost, da se zahvalim vsem vam za vaše sodelovanje in podporo, ki jo že vsa ta leta izkazujete Zbornici računovodskih servisov. Delali bomo na tem, da tudi prihodnje letu upravičimo vaše zaupanje in vam ponudimo čim večjo podporo pri vašem poslovanju.

Vabim vas, da tudi vi sprejmete vsak izziv kot priložnost, da stopite korak naprej. Le tako bomo lahko vedno boljši, uspešnejši, korak pred drugimi in bomo delali v dobro naših strank. Skupaj gremo proti zastavljenim ciljem in skupaj gradimo na kakovosti in ugledu računovodskih storitev ter na urejanju bolj spodbudnega okolja za našo dejavnost!

V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v zadnjem letu dni. 

Zbor članov ZRS je moderirala Valentina Zupan.


V prvem prispevku sta Tomaž Okorn in Neven Škrokov, člana delovne skupine, predstavila napredek projekta Standard FRP - Finančna razkritja poslovanja.S predstavitvijo Registra računovodske poklicne skupine je nadaljeval Aleksander Štefanac. ZRS je namreč ustanovna članica Odbora za poenotenje računovodske poklicne skupine.


Nato je svojo rešitev mCLOUD predstavil diamantni sponzor Mega M, d.o.o., Velenje s predavanjem Kibernetska varnost in kako zaščititi vaše poslovanje.


Po kosilu je Ksenija Prosen, članica delovne skupine, predstavila delo na projektu Uporaba pooblastil za AJPES in eDavke.


Tadej Hren iz SI-CERT (Nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij) je udeležence opozoril na spletne goljufije, ki ciljajo na podjetja, ki so v porastu.


Nadaljevali smo s predavanjem Amande Hajdinović, ki je v imenu platinastega sponzorja Halcom d.d. predstavila vrednost avtomatiziranega poslovanja s Hal E-Bank/B2B za računovodske servise.


Pred odmorom je direktorica Polonca Podgoršek predstavila 10 let delovanja ZRS v prostovoljnem članstvu.


Med drugim smo izvedli 10 Zborov članov ZRS s skupno 900 udeleženci, od tega se je 15 članov zbora udeležilo vsako leto.


Na dogodku smo tudi uradno podprli nacionalno kampanjo Slovenija bere s sloganom "Računovodje ne beremo samo zakonov!" in podpisali potni list v deželo branja. Potni list je predal Zdravko Kafol, direktor Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev.


V ta namen so udeleženci zbora prinesli s seboj knjige, ki smo si jih izmenjali.


Med odmorom smo se posladkali s torto za jubilejni 10. Zbor članov ZRS.

V zadnjem sklopu predavanj je Maja Bohorič, članica delovne skupine, predstavila naloge in obveznosti računovodskih servisov v zvezi s preprečevanjem pranja denarja.


Sledilo je kratko predavanje platinastega sponzorja Krik Aksum d.o.o. in 3sigma d.o.o., ki je predstavil svojo rešitev SimpOffice.


V zadnjem predavanju tega dne je navdušil Branko Žunec na temo Kako pridobiti stranko, tudi če ne ponudiš najnižjo ceno?. Svetoval nam je nekaj načinov, kako ceniti sebe in svoje delo. Pomembno je, da vemo, zakaj to počnemo.

Po zaključenih predavanjih in  večerji smo si ogledali monokomedijo Matjaža Javšnika "Nostalgija". V večernih urah smo nadaljevali še s plesom ob glasbenem izboru DJ-ja. Za pogled v prihodnost pa sta poskrbela vedeževalca iz kart.

Hvala vsem članom, ki ste se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. 
Hvala moderatorki in predavateljem za strokovne prispevke. 

Zahvala tudi Thermani Laško za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za  organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

Nenazadnje hvala sponzorjem, ki so popestrili dogodek.

Na svidenje prihodnje leto!

Foto: Marko Arandjelovic

Fotogalerija >>>

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.