Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Predavatelji 25. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev

 

 

Tanja Bohl, Odvetniška pisarna Bohl d. o. o.

je direktorica in ustanoviteljica Odvetniške pisarne Bohl v Ljubljani. Specializirana je za področje delovnega prava. Leta 2022 je zaključila specialistični študij s področja delovnega prava in prava socialne varnosti pri Pravni fakulteti v Ljubljani ter pri Odvetniški zbornici Slovenije pridobila naziv specialist za področje delovnega prava. Svoje široko strokovno znanje in praktične izkušnje deli že vrsto let z izvajanjem mnogih strokovnih seminarjev in izobraževanj, poleg tega je tudi avtorica najrazličnejših strokovnih in znanstvenih člankov. V okviru odvetniške pisarne strankam svetuje v zvezi z najkompleksnejšimi vprašanji in primeri s področja delovnega prava.

   

mag. Tina Humar, generalna direktorica Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov  na Ministrstvu za finance

 

 

 

Irena Kamenščak, BDO svetovanje d. o. o.

je v družbi BDO Svetovanje d. o. o. zaposlena od leta 2007 dalje, in sicer na oddelku davčnega in pravnega svetovanja. Leta 2020 je postala Vodja pravnega oddelka. Specializirana je za svetovanje na področju dohodnine, delovnega prava in zakonodaje o socialni varnosti in ima na teh področjih številne svetovalne izkušnje tako za slovenske kot tuje stranke. Je avtorica številnih člankov na temo davčne zakonodaje, zakonodaje o delu ter socialne varnosti, ki so bili objavljeni v različnih publikacijah, poleg tega pa o teh temah pogosto izvaja tudi različne seminarje in izobraževanja.

 

Tamara Kek, Odvetniška pisarna Tamara Kek in partnerji d. o. o.

odvetnica iz Ljubljane ima dolgoletne izkušnje na področju davčnega, delovnega, ustavnega, gospodarskega in upravnega prava. Pred pričetkom opravljanja samostojnega odvetniškega poklica je svoje znanje na navedenih pravnih področjih med drugim pridobivala v Uradu Varuha človekovih pravic, na takratnem Generalnem davčnem uradu Slovenije, na Ministrstvu za finance Republike Slovenije, pri Informacijskem pooblaščencu in na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Med prednostna področja njenega delovanja sodijo ustavno pravo, davčno – finančno pravo, delovno pravo, gospodarsko pravo in upravno pravo. Je tudi avtorica strokovnih člankov s področja ustavnega prava, davčnega prava in delovnega prava. Prav tako se kot predavateljica udeležuje strokovnih srečanj s teh področij.

   

Robert Kovačič Batista, BE-terna d. o. o.

je vodja oddelka »Center of Exellence«, kjer se primarno osredotočajo na področja trajnosti, oblačnih storitev, podatkov ter umetne inteligence.

 

Mihael Kranjc, SAŠA d. o. o.

je preizkušeni računovodja in preizkušeni davčnik. Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je končal magistrski program računovodstvo in revizija. Od leta 1990 deluje na področju računovodstva v okviru računovodskega servisa Saša iz Ljubljane katerega soustanovitelj in direktor je. V več kot 30 letih dela je bil odgovoren za poslovne knjige in računovodske izkaze mnogih različnih organizacij, večinoma gospodarskih družb iz najrazličnejših panog, pa tudi samostojnih podjetnikov, društev in zavodov, tako domačih kot tujih lastnikov ali ustanoviteljev, zato ima zelo bogato praktično znanje s področja računovodenja in obdavčitve. Imenovan je za sodnega izvedenca za področje računovodstva in davkov. Pri Slovenskem inštitutu za revizijo je član Komisije za Slovenske računovodske standarde, predsednik Odbora preizkušenih računovodij in računovodij, in področni urednik za računovodstvo pri reviji SIR*IUS ter član Odbora preizkušenih davčnikov. Mihael je avtor mnogih stališč Odbora s področja računovodstva v rubriki "Iz prakse za prakso", predava o različnih aktualnih računovodskih in davčnih temah in sodeluje pri izobraževanju novih generacij strokovnjakov z nazivi pri Slovenskem inštitutu. Je tudi namestnik predsednika strokovnega sveta Agencije za javni nadzor nad revidiranjem.


 

Miha Krušič, koreograf

Plesno kariero je začel pri enajstih letih. Treniral in poučeval je v skorajda v vseh plesnih šolah po Sloveniji. Z izkušnjami, ki si jih je nabral pri latinsko-ameriških in standardnih plesih, se je podal na zelo uspešno pot plesalca in koreografa jazza in hip hopa. Izpopolnjeval pa tudi poučeval je doma in v tujini. Leta 2007 mu je Svetovna plesna zveza (IDO) podelila naziv koreograf leta. Poučuje in ustvarja v svojem Pro dance studiu v Ljubljani in zadnjih 20 let v Južni Afriki (Eunice Marais school of Dance), kjer niza uspehe s svojimi južnoafriškimi plesalci na svetovnem nivoju. Doma večinoma sodeluje z Gledališčem Koper (Chicchignola, Da, gospod, Parole, parole, v načrtu ima še tri predstave). Najbolj je ponosen na véliki koncert Siddharte na stadionu za Bežigradom (2003) in na plesni delavnici v Tajvanu leta 2013 pred dvatisočglavo množico … V zadnjih letih se poleg poučevanja mladih aktivno posveča tudi koreografiranju plesnih predstav in televizijskih šovov, kot so X Factor, Slovenija ima talent, Znan obraz ima svoj glas in Zvezde plešejo. - Zadnja kreacija je bila režija otvoritvene slovesnosti svetovnega prvenstva PLANICA 2023.
 

mag. Andreja Mušič, Zveza RFR

je magistrirala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Opravila je izobraževanje za pooblaščenega revizorja. Več let je v bila mednarodni revizijski družbi odgovorna za revidiranje subjektov javnega interesa, izvedbo dogovorjenih postopkov in posebnih revizij. Danes je zaposlena kot samostojna strokovna svetovalka za področje gospodarstva pri Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev.
 

dr. Sanela (Banović) Peresciutti

je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. Redno se dodatno izobražuje in usposablja s področja psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici. Od leta 1997 je sodelovala na več seminarjih/delavnic/konferenc/festivalov na naslednje teme: komunikologija, mediji/novinarstvo, politika/družbena vprašanja/religija, medicina, limfna drenaža – v Južnoafriški Republiki, Rusiji, Zimbabveju, Mehiki, ZDA, Estoniji, Finski, Franciji, Italiji, Avstriji, Luksemburgu,  Nizozemski, Belgiji, Danski, Nemčiji, Švici, Romuniji, Egiptu, Turčiji, Bolgariji, Španiji, Madžarski in na Norveškem. Je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Njena največja strast je govoriti o emocionalnih možganih. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto objema naključno. Njena želja je motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.

 

 

Ksenija Prosen, ROCON d.o.o.

je direktorica računovodske družbe Rocon d.o.o., ima bogate in dolgoletne izkušnje na področju računovodstva in davkov. Zadnja leta je predavala različne strokovne teme za Nacionalni forum za eRačun, Visoko šolo za računovodstvo in finance, Zbornico računovodskih servisov in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Aktivno sodeluje tudi v Nacionalnem forumu za eRačun in Upravnem odboru ZRS.

   

Maja Šoba, BE-terna d.o.o.

je svetovalka za trajnostni razvoj v podjetju BE-terna, kjer s poglobljenim razumevanjem okoljske zakonodaje in predpisov, svetuje ter usmerjanju podjetja k vpeljavi trajnostnih praks. Trenutno se največ posveča razvoju trajnostnih strategij za podjetja, Direktivi o poročanju podjetij glede trajnostnosti (CSRD) in posledicam, ki jih le ta prinaša za podjetja v Sloveniji.

 

mag. Damijan Špes, samostojni davčni svetovalec

je avtor številnih člankov ter knjig z davčnega področja. Kot predavatelj je sodeloval na že več kot 401 seminarjih, konferencah, davčnih šolah in akademijah ... Izvajanje davčne zakonodaje kot praktik prikazuje predvsem na aktualnih davčnih primerih. V sklopu projektne skupine, katero vodi, se je specializiral za davek na dodano vrednost in davčni postopek, obvladuje pa širšo davčno-računovodsko tematiko. Idejni kreator najbolj obiskanih specializiranih davčnih spletnih strani v Sloveniji:
www.SuperDavki.comwww.DDVpoznavalec.siwww.Davkoplacevalci.com
 

Marija Tomc Muc, Bonus Akademija d.o.o.

ima dolgoletne izkušnje na področju računovodenja in davčnega svetovanja. Svojo strokovno pot je začela kot računovodkinja v srednje velikem podjetju, v zadnjem obdobju je direktorica in solastnica računovodskega servisa Biro Bonus. Sodelovala je tudi v številnih strokovnih odborih in sekcijah. Strokovno delo in izkušnje nadgrajuje tudi kot predavateljica na številnih predavanjih, seminarjih in delavnicah.

   

Erika Kostanjšek - moderatorka 25. Kongresa IRS