Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Zbor članov ZRS v besedi in sliki


8. oktobra 2012 se je v Kongresnem centru Portus v Portorožu na Zboru članov ZRS zbralo 89 udeležencev.

 Tradicionalno je uvodoma udeležence Zbora članov pozdravil predsednik ZRS, gospod Aleksander Štefanac: »Sedaj je čas, ki zahteva spremembe, odličnost stroke in premišljene ukrepe. Vendar je tudi čas novih priložnosti«.

V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu ZRS v zadnjem letu dni. Zaključil je: »Veseli smo vaše udeležbe in dobrega odziva tako na strokovnih kot na družabnih srečanjih. Cenimo vaše zaupanje in trudili se bomo za odličnost dela tudi vnaprej.«

Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbelo delovno predsedstvo pod vodstvom Ksenije Prosen.

V prvem prispevku je zunanja sodelavka ZRS, Larisa Kobe, predstavila komunikacijsko strategijo ZRS.

Nato je Aleksander Štefanac predstavil prenovljeno besedilo Kodeksa članov ZRS za javno obravnavo članov.

Sledila je predstavitev projekta Kompetenčnega centra za razvoj kadrov v računovodski dejavnosti s strani Beti Božnar.

Po odmoru je odvetnik doc. dr. Marko Bošnjak iz Odvetniške družbe Čeferin odgovarjal na vprašanja in dileme članov v zvezi s pravnim mnenjem o kazenski odgovornosti računovodij.

Neven Škrokov je predstavil sistemizacijo delovnih mest v računovodskem servisu - novo programsko orodje za člane kot pripomoček, ki usmerja pri pripravi delovnih mest znotraj podjetja.

Zaključili smo z Alenko Maher, ki nam je zaupala napotke glede vodenja zaposlitvenega razgovora.

Po predavanjih smo se z avtobusi odpeljali na ogled naravni rezervat Škocjanski park Zatok. Prijazna biologinja polna znanja, nam je približala bogastvo mokrišča, ki so ga rešili pred pozidavo. Vreme je bilo še čisto poletno, kar nas je osvežilo po celodnevnem sedenju v predavalnici.

    

    

Ogledali smo si še vinsko klet Vina Koper, kjer ni izostala degustacija in nakup kvalitetnih vin.

      

Za zaključek je sledil družabni večer v havajskih ritmih v Cafe Central Grand hotela Portorož. Po havajski večerji in masaži Lomi-Lomi smo našli energijo tudi za učenje havajskega plesa.

        

Hvala vsem, ki ste se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. Hvala predavateljem, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS. Zahvala tudi moderatorki in plesalki za vodenje večernega dela ter maserkama, ki so poskrbeli za odlično vzdušje po celodnevnem sedenju.

Na svidenje prihodnje leto!

Foto: Sandi Podreka