Kongres izvajalcev računovodskih storitev

O Kongresu izvajalcev računovodskih storitev 2022

Kongresni center Thermana Laško, 6.-7. oktober 2022

"V koreninah je moč za rast"


Slogan letošnjega kongresa je zato: »V koreninah je moč za rast«.
Korenine imajo v naravi posebno vlogo. Pomembne so, ker rastline oskrbujejo s hranilnimi snovmi, ki zagotavljajo rast in razvoj rastline.

Če to apliciramo na zaposlene v računovodske servise, smo mi korenine oz. znanje in moč, ki svoje stranke oskrbujete z informacijami, izračuni, poročili, nasveti in ostalimi storitvami. Smo kompetenten sogovornik poslovodstvu podjetij. Storitve računovodstva so nujne za učinkovito delovanje in poslovanje vsakega pravnega subjekta, saj dobro vodena računovodska funkcija zagotavlja pravočasne, točne in ustrezne informacije za odločanje.

Za nami je še eno zahtevno leto, pred nami pa negotovi časi, ki bodo spet preizkušali naše sposobnosti za prilagodljivost. Nismo le računovodje, knjigovodje, velikokrat smo tudi psihologi, tolažniki, arbitri svojim strankam. Zato je pomembno, da znamo ceniti sebe in svoj poklic. Nihče drug nas ne bo cenil, če se ne bomo najprej cenili sami. Zato izkoristimo pogoje in se opolnomočimo za vlogo strateških partnerjev podjetij.

S pomočjo strokovnih tem kongresa bomo okrepili svoje korenine z novim znanjem za vse izzive, ki nas še čakajo, da bomo dobro pripravljeni nanje. Hkrati se bomo tudi družili in izmenjavali neprecenljive izkušnje iz prakse.

Zato že 24. leto zapored pripravljamo Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki predstavlja najpomembnejši dogodek za našo stroko. Lansko leto je kongres v covid-19 razmerah obiskalo 276 udeležencev iz računovodskih servisov in računovodskih oddelkov podjetij iz vse Slovenije.

Prav lepo vas vabiva na tradicionalni dogodek. Skupaj smo močnejši.

Polonca Podgoršek                                           Aleksander Štefanac
direktorica ZRS                                                   predsednik ZRS


Kongres izvajalcev računovodskih storitev je osrednji letni dogodek ZRS in je namenjen predstavitvi najaktualnejših tem s področij, ki neposredno vplivajo na opravljanje dejavnosti izvajalcev računovodskih storitev.

Komu je namenjen:
Kongres je namenjen tako zaposlenim v računovodskih servisih kot tudi zaposlenim v računovodskih oddelkih podjetij.

Namen kongresa:
je udeležencem ponuditi visoko kakovost aktualnih strokovnih vsebin s priznanimi domačimi predavatelji.
Kongres je priložnost tudi za tradicionalno srečanje računovodskih izvajalcev, ko si s kolegi izmenjujete mnenja in izkušnje, ob tem pa se imate lepo v prijetnem okolju.

V okviru večerne prireditve 6. 10. 2022 slovesno podelimo certifikate Strokovni vodja računovodskega servisa.

Kongres bo potekal 6. in 7. oktobra 2022 v Kongresnem centru Thermana Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško, Slovenija. 
Pot do lokacije in zemljevid je na voljo tukaj.

Preberite še: Program 24. Kongresa IRS >>