Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Varen korak v e-računovodstvo


Spoštovani člani ZRS,

To ni samo poslovno srečanje, ampak priložnost, da izmenjamo izkušnje in mnenja, se posvetimo rasti in razvoju naše dejavnosti in zbornice ter se sprehodimo skozi dosežke preteklega leta. 

Lahko smo zadovoljni, da ostaja naša interesna skupina močna in šteje skoraj 500 računovodskih servisov. Dejstvo je, da smo skupaj močnejši, kot če stopamo na pot posamično. Skupaj zmoremo več.

 

Še posebej v hitro spreminjajočem se okolju, ki nas postavlja pred nove in nove izzive, in zato se moramo vse hitreje prilagajati tudi mi. In prav te spremembe nas silijo, da gremo naprej, da se spreminjamo, postajamo boljši, izboljšujemo delovanje računovodske dejavnosti kot tudi kakovost storitev računovodskih servisov.

 

Tudi v prihodnje se obetajo velike spremembe na področju delovanja računovodskih servisov. Z digitalizacijo se močno spreminja tudi računovodska dejavnost. Pomembno je, da sledimo razvoju ter spreminjanjem tehnologije. Bodimo tisti, ki strankam nudi nujno potrebno podporo in svetovanje v prepoznavanju bodočih poslovnih tveganj ter jim pomaga do boljših poslovnih odločitev. Le tako bomo svojo vlogo naredili nepogrešljivo. Tehnologije ne delujejo proti nam, ampak nam celo prinašajo priložnosti, da postanemo strateški svetovalci in da se ne ukvarjamo več z obilico ročnega dela. Omogočajo nam dvig učinkovitosti, znižanje stroškov, možnost obravnavanja večje količine podatkov z manj napakami in prihranek časa, da se lahko bolj posvetimo vlogi svetovalca.


A sama tehnologija ni dovolj za uspeh. Pomembno je, da znamo vzpostaviti dobre odnose z našimi strankami, da jim znamo prisluhniti. Zavedati se moramo dejstva, da se spreminjajo tudi pričakovanja naših strank. Od nas pričakujejo več. Prihajajo mlajše generacije z novimi načini razmišljanja, ki so navajene uporabljati sodobno tehnologijo. Razmišljajo in odreagirajo hitreje. In temu se moramo prilagoditi tudi v naši dejavnosti.

Vljudno vabljeni, da se pridružite nam in svojim stanovskim kolegom v sredo, 7. oktobra 2020 v Laškem
Pot do lokacije in zemljevid sta na voljo tukaj.

Polonca Podgoršek
direktorica ZRS

Preberite še: Program 13. Zbora članov ZRS >>