Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Spoštovani člani ZRS,

Poslovno okolje, v katerem delujemo mi in naše stranke, se spreminja hitreje kot kdaj koli prej. Spremembe na finančnem, računovodskem in davčnem področju so še posebej v zadnjih letih redna stalnica. Vloga računovodstva ni več ista kot nekoč, poklic se spreminja! V naslednjem desetletju zaradi digitalizacije lahko pričakujemo preoblikovanje storitev izvajalcev računovodskih storitev. Poglavitna vloga in vpliv računovodij se kaže v ustvarjanju dodane vrednosti v gospodarstvu, zagotavljanju trajnosti poslovanja podjetij, delovanju kot nevidni poslovni partner, ki nudi nujno potrebno podporo in svetovanje. Podjetjem pomagajo prepoznati in preprečiti bodoča poslovna tveganja, posredno povečujejo naložbe in rast ter soustvarjajo nove poslovne priložnosti. Ob razvoju globalnega poslovanja morajo rasti tudi kompetence in znanja zaposlenih pri izvajalcih računovodskih storitev, da bodo pridobili zmožnost gledanja in obvladovanja širše slike.

Na letošnjem Zboru članov ZRS bo predsednik ZRS najprej podal letno poročilo o vseh izvedenih projektih in aktivnostih ZRS. Sledijo aktualne teme s področja naše dejavnosti. Predstavnik FURS bo predstavil "Kompetence kontrolorjev", strokovnjaki SI-CERT pa spletne goljufije, ki ciljajo na podjetja. Dotaknili se bomo tudi preprečevanje pranja denarja in registra dejanskih lastnikov. Zaključili bomo z zanimivim predavanjem "Kako pridobiti stranko, tudi če ne ponudiš najnižjo ceno?".

Po zaključku uradnega dela sledi večerja in tematska večerna zabava Nostalgija z monokomedijo Matjaža Javšnika.

Vljudno vabljeni, da se pridružite nam in svojim stanovskim kolegom v sredo, 11. oktobra 2017, v Laškem. Pot do lokacije in zemljevid je na voljo tukaj.

Polonca Podgoršek
direktorica ZRS