Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Spoštovani člani ZRS,

Poslovno okolje, v katerem delujemo mi in naše stranke, se spreminja hitreje kot kdaj koli prej. Spremembe na finančnem, računovodskem in davčnem področju so še posebej v zadnjih letih redna stalnica. Vloga računovodstva ni več ista kot nekoč, poklic se spreminja! V naslednjem desetletju zaradi digitalizacije lahko pričakujemo preoblikovanje storitev izvajalcev računovodskih storitev. Poglavitna vloga in vpliv računovodij se kaže v ustvarjanju dodane vrednosti v gospodarstvu, zagotavljanju trajnosti poslovanja podjetij, delovanju kot nevidni poslovni partner, ki nudi nujno potrebno podporo in svetovanje. Podjetjem pomagajo prepoznati in preprečiti bodoča poslovna tveganja, posredno povečujejo naložbe in rast ter soustvarjajo nove poslovne priložnosti. 

Ob razvoju globalnega poslovanja morajo rasti tudi kompetence in znanja zaposlenih pri izvajalcih računovodskih storitev, da bodo pridobili zmožnost gledanja in obvladovanja širše slike.

Rdeča nit letošnjega 11. Zbora članov ZRS bo »Ali smo dovolj zaščiteni pred pastmi …?«. Poleg skrbi za strokovnost morate izvajalci računovodskih storitev upoštevati  številne  vidike za varno poslovanje: IT varnost, GDPR, ZPPDFT … Vseh te teme bomo obravnavali na Zboru članov ZRS. Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, bo podal letno poročilo o  izvedenih projektih in aktivnostih ZRS. Sledijo še aktualne teme s področja naše dejavnosti. 
Anja Križnik Tomažin nam bo spregovorila kakšne so prednosti in priložnosti aktivnega poslušanja ter kaj izgubite, če ne poslušate svojih sogovornikov aktivno.
Po zaključku uradnega dela sledi večerja in tematska večerna zabava.

Vljudno vabljeni, da se pridružite nam in svojim stanovskim kolegom v sredo, 10. oktobra 2018, v Laškem. Pot do lokacije in zemljevid je na voljo tukaj.

Polonca Podgoršek
direktorica ZRS