Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Predavatelji na 22. Kongresu izvajalcev računovodskih storitev

 


Mateja Babič, WTS TAX d.o.o.

je mednarodna davčna svetovalka in partnerica pri družbi WTS TAX d. o. o., ki je del mednarodne svetovalne skupine WTS.
Ukvarja se s področjem čezmejne obdavčitve in določanja rezidentstva fizičnih oseb, določanjem in obdavčitvijo poslovne enote tujega podjetja v Sloveniji in Nemčiji kot tudi s splošnimi čezmejnimi davčnimi vprašanji, predvsem v povezavi z nemško govorečimi trgi D-A-CH.

 

Bojan Ivanc, CFA, CAIA, Gospodarska zbornica Slovenije

je glavni ekonomist pri Analitiki GZS ter se primarno ukvarja z makroekonomski in sektorskimi analizami in napovedmi za Slovenijo in regijo JV Evrope. Prav tako sodeluje pri ključnih izračunih predlaganih zakonodajnih sprememb. Pred letom 2013 je delal v finančnem sektorju, na področju buy-side in sell-side analiz.
 

 

mag. Barbara Guzina, Guzina Kavšek svetovanje d.o.o.

je samostojna davčna svetovalka. Izkušnje je pridobila tudi kot direktorica oddelka za davčno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov. V letu 2013 je bila s strani Vlade Republike Slovenije imenovana za enega izmed štirih slovenskih arbitrov za transferne cene v Evropski Uniji, ki že vrsto let predava in svetuje na davčnem in računovodskem področju.

 

Tamara Kek, Odvetniška pisarna Tamara Kek in partnerji d.o.o.

je odvetnica iz Ljubljane, ki ima dolgoletne izkušnje na področju davčnega, delovnega, ustavnega, gospodarskega in upravnega prava. Pred pričetkom opravljanja samostojnega odvetniškega poklica je svoje znanje na navedenih pravnih področjih med drugim pridobivala v Uradu Varuha človekovih pravic, na takratnem Generalnem davčnem uradu Slovenije, na Ministrstvu za finance Republike Slovenije, pri Informacijskem pooblaščencu in na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Med prednostna področja njenega delovanja sodijo ustavno pravo, davčno – finančno pravo, delovno pravo, gospodarsko pravo in upravno pravo. Je tudi avtorica strokovnih člankov s področja ustavnega prava, davčnega prava in delovnega prava. Prav tako se kot predavateljica udeležuje strokovnih srečanj s teh področij.

 

mag. Sabina Lamut, LamutS d.o.o.

Kot davčna svetovalka je prepoznavna na mednarodnem področju, saj je registrirana v Evropskem registru davčnih svetovalcev (European Register of Tax Adviser) v okviru mednarodne organizacije CFE- Confédération Fiscale Européenne, v okviru katere deluje preko 180.000 davčnih svetovalcev. Je tudi sodna izvedenka za področje Ekonomija – DAVKI in  ima dolgoletne izkušnje na področju računovodstva in davkov, ki jih sedaj kot predavateljica predaja slušateljem. Je direktorica družbe LamutS d.o.o. , ki je članica ZDSS in DSZS.

 

mag. Brigita Pirc, BNI Slovenija

deluje kot psihoterapevtka v svojem zasebnem svetovalnem centru v Ljubljani in je skupaj z možem soustanoviteljica organizacije BNI Adria.
Po formalni izobrazbi je specializantka geštalt psihoterapije (Univerza Sigmunda Freuda v Ljubljani, Institut für Integrative Gestalttherepie Wien) in magistrica ekonomskih znanosti (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani). Pri svojem delu s klienti združuje dolgoletne poslovne izkušnje z znanji in izkušnjami s področja psihologije in psihoterapije.
Zase pravi, da je odločna, a hkrati sočutna in topla. Zaveda se, da se njena največja moč skriva v njeni največji ranljivosti. Zasebno se, potem ko zapusti psihoterapevtski fotelj, včasih ob večerih prelevi v plesalko orientalskih plesov, v svežih jutrih pa je navdušena tekačica. Vse dneve in noči pa je mama trem energičnim fantom.

Ksenija Prosen, Rocon d.o.o.

je direktorica računovodske družbe Rocon d.o.o.,ki  ima bogate in dolgoletne izkušnje na področju računovodstva in davkov. Zadnja leta je predavala različne strokovne teme za Nacionalni forum za eRačun, Zbornico računovodskih servisov in Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Aktivno sodeluje tudi v Nacionalnem forumu za eRačun in Upravnem odboru ZRS.

 

Tomo Senekovič, Borza posla, center za spodbujanje kontinuitete podjetništva

je idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Tomo pri prodaji zasebnih podjetij deluje kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega posla in na drugi strani s prevzemniki – tako posamezniki, ki prvič vstopajo v podjetništvo, kot tudi obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije in Obrtne zbornice Slovenije, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” Slovenskega podjetniškega sklada, v sodelovanju z javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva SPIRIT.


 

Marija Tomc Muc, Bonus akademija d. o. o.

ima dolgoletne izkušnje na področju računovodenja in davčnega svetovanja. Svojo strokovno pot je začela kot računovodkinja v srednje velikem podjetju, v zadnjem obdobju je direktorica in solastnica računovodskega servisa Biro Bonus. Sodelovala je tudi v številnih strokovnih odborih in sekcijah. Strokovno delo in izkušnje nadgrajujem tudi kot predavateljica na številnih predavanjih, seminarjih in delavnicah.


mag. Tanja Urbanija, BDO svetovanje d. o. o.

je davčna svetovalka v okviru mednarodne svetovalne hiše BDO. V letu 2001 je pridobila certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca, ki ga podeljuje Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije. Pri svojem delu se ukvarja predvsem z obdavčitvijo v mednarodnih poslih z vidika DDV, sodeluje pri skrbnih pregledih, objavlja članke v strokovnih publikacijah ter sodeluje pri pripravi in izvedbi številnih strokovnih predavanj.