Kongres izvajalcev računovodskih storitev

O Kongresu izvajalcev računovodskih storitev

Kongresni center Thermana Laško, 8.-9. oktober 2020

Vsi se moramo zavedati, da se, kot druge dejavnosti, tudi naša panoga sooča s konstantnimi spremembami okolja v katerim delujemo, zakonskih okvirjev, predvsem pa pričakovanj in potreb naših strank.

Uporabniki naših storitev že kar nekaj časa od nas ne pričakujejo samo »knjiženje« in računovodsko spremljanje njihovega poslovanja, ampak potrebujejo našo vsebinsko podporo na področju strateškega razmišljanja ter postavitvi ciljev razvoja njihovega podjetja. Glavno razvojno usmeritev sedaj in v prihodnjih letih predstavlja digitalizacija poslovanja, ki na eni strani predstavlja priložnost za naše stranke in nenazadnje tudi za vse nas, na drugi strani pa od nas zahteva nadaljnji razvoj oz. nadgradnjo na področju znanja in storitev, ki jih ponujamo.

Osnova našega delovanja, ob zagotavljanju standardnih storitev, je v poznavanju ne samo trendov v naši ožji branži, ampak v poznavanju splošnih globalnih trendov. Poznati moramo zahteve, pričakovanja in potrebe ne samo obstoječih strank, ampak tudi prihajajočih strank. Med slednje štejemo predvsem »milenijce«, ki se po načinu delovanja in pričakovanjih močno razlikujejo od obstoječih strank. Nanje se moramo dobro pripraviti, drugače ne bomo obstali na trgu.

Zavedati se moramo, da se s prihodom novih tehnologij in inovacij globalno gospodarsko okolje nenehno razvija in spreminja. Sprememba je postala nova konstanta.
Storitve računovodstva so nujne za učinkovito delovanje in poslovanje vsakega pravnega subjekta,  saj dobro vodena računovodska funkcija zagotavlja pravočasne, točne in ustrezne informacije za odločanje.

Zato že 22. leto zapored pripravljamo Kongres izvajalcev računovodskih storitev, ki predstavlja najpomembnejši dogodek za izvajalce računovodskih storitev v Sloveniji. Lansko leto je tradicionalni 21. Kongres obiskalo kar 339 udeležencev iz računovodskih servisov in računovodskih oddelkov podjetij iz vse Slovenije.Ob tej priložnosti vas prav lepo vabiva na dogodek.


Veseliva se druženja z vami! 

Polonca Podgoršek                                           Aleksander Štefanac
direktorica ZRS                                                   predsednik ZRS


Kongres izvajalcev računovodskih storitev je osrednji letni dogodek ZRS in je namenjen predstavitvi najaktualnejših tem s področij, ki neposredno vplivajo na opravljanje dejavnosti izvajalcev računovodskih storitev.

Komu je namenjen:
Kongres je namenjen tako zaposlenim v računovodskih servisih kot tudi zaposlenim v računovodskih oddelkih podjetij.

Namen kongresa:
je udeležencem ponuditi visoko kakovost aktualnih strokovnih vsebin s priznanimi domačimi predavatelji.
Kongres je priložnost tudi za tradicionalno srečanje računovodskih izvajalcev, ko si s kolegi izmenjujete mnenja in izkušnje, ob tem pa se imate lepo v prijetnem okolju.

V okviru večerne prireditve slovesno podelimo certifikate Strokovni vodja računovodskega servisa.

Kongres bo potekal 8. in 9. oktobra 2020 v Kongresnem centru Thermana Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško, Slovenija. 
Pot do lokacije in zemljevid je na voljo tukaj.