Zapri

Novice


Arhiv: 24. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v besedi in sliki

24. Kongres izvajalcev računovodskih storitev je potekal 6. in 7. oktobra 2022 v Kongresnem centru Thermana Laško.

Na tradicionalnem kongresu z rdečo nitjo "V koreninah je moč za rast" se je v kongresnem centru zbralo 386 udeležencev.



 

Kongres je otvoril Emkej, ki nam je zapel rap komad "Računamo na vas" (naročnik Zbornica računovodskih servisov).



 

Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, je vsem prisotnim izrekel dobrodošlico na 24. tradicionalnem kongresu. V uvodnem nagovoru 386 udeležencev je poudaril: »Skoraj kot mantro izgovarjamo stavek, da so nenehne spremembe edina stalnica. Vendar to, čemur smo priča v zadnjih 3. letih, ni ničemur več podobno«, je bil kritičen Štefanac, ki je izpostavil predvsem obdobje epidemije in spreminjajočih se odlokov vlade. Omenil je še problematiko pomanjkanja kadra, ki je po njegovo med največjimi izzivi za prihodnost računovodske dejavnosti. »Ker se zavedamo, da tudi pri računovodski stroki velja rek »na mladih svet stoji«, smo letos izvedli več aktivnosti, da približamo poklic računovodje mladim«, je zaključil Štefanac.



 

Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS je v pozdravnem nagovoru udeležence seznanil z aktualnimi problematikami, s katerimi se trenutno ukvarjajo na zbornici in poudaril: »Računovodski servisi predstavljajo pomemben dejavnik gospodarstva, zaradi posrednega vpliva na odločitve malih in srednjih podjetij, pa tudi zaradi njihove nepogrešljive vloge v sistemu javnega gospodarskega informiranja«.



 

Za nemoten potek Kongresa je skrbela moderatorka Erika Kostanjšek.



 

S strokovnim delom Kongresa je pričel Tilen Božič, državni sekretar na Ministrstvu za finance, s predstavitvijo Novosti v zakonodaji – usmeritve.




Mag. Saša Jerman iz podjetja Jerman&Bajuk d.o.o. je predstavila DDPO spremembe za leto 2022 iz prakse in ključne izzive, kot so popolnoma nove olajšave na zeleni in digitalni prehod.

 



Tomaž Špendal, predstavnik diamantnega sponzorja MICOPY d.o.o. nam je predaval: Dokumentni sistem - "To naš ERP že vse omogoča" - pa je to res?



 

V minutkah za zdravje je influenserka Patricija Pangeršič prikazala praktične vaje za razgibavanje telesa. Vsi udeleženci so vaje izvajali v živo.





 

Vlada s 1. 1. 2023 predvideva spremembe Zakona o dohodnini. Davčna svetovalka Petra Mlakar nam je predstavila predvidene spremembe dohodnine in vpliv na obdavčitev kapitala.



Sledilo je sponzorsko predavanje z naslovom: Varna digitalna prihodnost računovodstva sponzorjev DATALAB SI d.o.o. in TELEKOM Slovenije d.d. Predavala sta Senka Šrot, svetovalka za Pantheon rešitve iz Datalab SI d.o.o. in Matija Lipar, produktni vodja za napredne digitalne rešitve iz Telekom Slovenije d.d.





 

Po kosilu je mag. Andreja Mušič iz Zveze RFR predavala o evidencah zabilačnih sredstev in obveznosti. Čeprav je podlaga za pripoznavanje zabilančnih postavk jasna, ostaja večna dilema računovodij vsebina postavk, ki sodijo v zabilančno evidenco.



 

Po odmoru je sledilo sponzorsko predavanje SAOP d.o.o. z naslovom: Katero super moč ima superjunak? Predaval je Uroš Leban, direktor prodaje in marketinga.



 

O aktualnih izzivih evidentiranja in vrednotenja zalog nam je predavala Marija Tomc Muc iz Bonus akademija d.o.o. Predstavila je nekaj najbolj pogostih in zapletenih poslovnih dogodkov v povezavi z zalogami predvsem v luči aktualnih razmer v poslovnem okolju.



 

Janez Vengušt, vodja digitalnih poslovnih rešitev in projektov, predstavnik diamantnega sponzorja Pronet, Kranj, d.o.o. je skupaj z Dorotejo Burlak, BURLAK & 5KA, d.o.o. in Anjo Timzoya, A dotik d.o.o. izvedel predavanje »Vrnitev h koreninam - o pomembnosti medosebnih odnosov v poslu.«



 

Prvi dan kongresa je s predavanjem o zaposlovanju tujcev iz prakse sklenila Anka Rode iz Zavoda RS za zaposlovanje.



 

Neven Škrokov, član UO ZRS nas je kot moderator popeljal skozi večerni del prvega dne Kongresa.



 

Presenečenje večera je omogočil sponzor Pronet, Kranj, d.o.o., z nekaj evergreeni nas je navdušil kantavtor Andrej Šifrer.





 Andrej Šifrer


Sledila je večerja ter svečana podelitev 5 certifikatov novim Strokovnim vodjem računovodskega servisa. Podelil jih je Aleksander Štefanac, predsednik ZRS.









 

Predstavniki diamantnih sponzorjev so nagovorili udeležence, Neven Škrokov pa se je zahvalil sponzorjem, ki so nas spremljali na našem osrednjem dogodku.


Slavko Frelih, Pronet d.o.o., AccountingBox

Rok Zobavnik, Micopy d.o.o. 


Slavko Frelih, Pronet d.o.o., AccountingBox


Boštjan Protner, Hiša Joannes Protner in Aleksandra Pivec, VINAG


Uroš Leban,  skupina SAOP


 Tajda Lepko in Matej Meža, Mega M d.o.o.


Dan smo zaključili s koncertom Marka Vozlja in glasbene skupine Mojstri ter zabavo.



 

Drugi dan se je začel z motivacijskim predavanjem Prijazno je biti prijazen. Polona Požgan iz Retorik d.o.o. nam je na sproščen in duhovit način predstavila konkretne nasvete za boljšo komunikacijo s sabo in z drugimi.



 

Obračun nadomestil pri obračunu plač nam je predstavila Ksenija Prosen iz Rocon d.o.o.



 

Dr. Tatjana Stanimirović iz Univerze v Ljubljani je v nadaljevanju predavala o nefinančnem poročanju – danes in jutri, h kateremu bodo predvidoma od leta 2023 zavezana vsa velika podjetja, od leta 2026 pa tudi mala in srednja podjetja.



 

V prispevku Kdaj neopredmeteno sredstvo in kdaj strošek nam je Silva Koritnik Rakela iz Izobraževalne hiše Cilj d.o.o. predstavila trenutna pravila glede pripoznavanja neopredmetenih sredstev.



 

Zeleno financiranje in digitalno poslovanje v NLB d.d. je predstavila Nataša Mištrafović iz NLB d.d., našega ekskluzivnega sponzorja bank.


Po kosilu je mag. Tanja Urbanija iz BDO svetovanje d.o.o. v zadnjem predavanju kongresa z naslovom DDV – prodaja in montaža v tujini ter dobava in montaža tujca pri nas, predstavila kako posel izpeljati, če je dobava in montaža izven EU ali če sem v vlogi prejemnika računa.



 

Zaključno besedo kongresa je imel Aleksander Štefanac, predsednik ZRS, ki se je zahvalil vsem udeležencem in predavateljem 24. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev.

Udeleženci kongresa so se z aplavzom zahvalili Upravnemu odboru ZRS za odlično izveden kongres.

 

Zahvaljujemo se vsem udeležencem letošnjega kongresa.

Hvaležni smo predavateljem, ki so s svojimi strokovnimi prispevki dopolnili naše znanje. Zahvala gre tudi Eriki Kostanjšek in Nevenu Škrokovu za moderiranje ter Marku Vozlju in skupini Mojstri, ki so poskrbeli za prijetno zabavo in sprostitev.

Nenazadnje se zahvaljujemo tudi soorganizatorju dogodka Proevent d.o.o.

 

Hvala sponzorjem, ki so omogočili naš 24. Kongres in popestrili obkongresno dogajanje pred veliko dvorano (našteti so po abecednem vrstnem redu):

 

Ekskluzivni sponzor bank:

NLB d.d.

 

Diamantni sponzorji:

Datalab SI d.o.o.

Mega M d.o.o.

Micopy d.o.o.

PRONET, Kranj, d.o.o. (AccountingBox)

Saop d.o.o.

 

Partner dogodka:

Telekom Slovenije d.d.

 

Zlati sponzorji:

Davčna hiša Bilans d.o.o.

E-računi d.o.o.

Grant Thornton d.o.o.

Hit Preles d.o.o.

Krik Aksum d.o.o.

Lexpera d.o.o.

Softnet d.o.o.

Tax-fin-lex d.o.o.

 

Srebrni sponzorji:

IKMA Sebastjan Lipovšek s.p.

Visoka šola za računovodstvo

 

Sponzor registracije: ZZI d.o.o.

Sponzor večernega sprejema ter osvežitve: Softnet d.o.o.

Sponzor večernega presenečenja: PRONET, Kranj, d.o.o. (AccountingBox)

Materialni sponzor: Grant Thornton d.o.o.

Materialni sponzor: Tosama

Materialni sponzor: Soria Natural

Sponzor lepote: Afrodita

Sponzor ličenja: Paese cosmetics

Sponzor sprostitve: Harmonija

Sponzor osvežitve: Leone

Sponzor osvežitve: Cockta

Sponzor varnosti: Durex

Sponzor pisal: Mehanotrade d.o.o.

Sponzor lepih nohtov: Promolux, Robert Šmid, s.p.

Medijski partner: Glas gospodarstva




Nasvidenje naslednje leto na 25. Kongresu izvajalcev računovodskih storitev!

 

 

 

Foto in video: Kraftart

 

Fotogalerija >>>

 

Sporočilo za medije: Računovodski servisi so katalizator dogajanja v mikro, malih in srednjih podjetij, 7. 10. 2022 >>>

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.