Zapri

Novice


Arhiv: Kako tudi v prihodnosti zagotoviti obstoj podjetja?

Svet v katerem živimo, se spreminja izredno hitro. Marsikateri poklic, ki se je šele nedolgo nazaj pojavil, je danes že na seznamu ogroženih. Na tem istem seznamu pa lahko najdemo tudi marsikateri poklic, ki ga tam ne bi pričakovali – vključno z računovodstvom.

Številne napovedi ocenjujejo, da bo v naslednjih 10 letih med drugimi močno na udaru tudi knjigovodstvo in računovodstvo. To ni zgolj nepreverjena govorica, ki je zrasla na zelniku ljudi, ki slepo ugibajo in z napovedmi streljajo vsepovprek – med viri najdemo ugledne publikacije, kot so Huffintgon Post, Business Insider, Thomas Frey, idr.

Rutinska opravila (npr. pretipkavanje računov) prevzemajo programske rešitve in računovodje se bodo morali posledično bolj osredotočiti na analitičnost.

Kot najpomembnejša kombinacija veščin se izkazuje poznavanje računovodstva, sodobne tehnologije ter spretnost pri delu s strankami. Ni potrebno posebej izpostavljati, da je tovrstna mešanica izredno redka.

Digitalizacija povzroča spremembe v storitvah, ki jih stranke iščejo

Pojavljajo se potrebe po računovodjih z znanji in veščinami, ki v preteklosti niso bile tako poudarjene – vsebinsko in davčno svetovanje, poznavanje in priporočanje najustreznejše programske opreme, analiza podatkov in predstavitev na razumljiv način.

Rešitev je torej v sprejetju avtomatizacije, ki zaposlenim omogoča, da se osredotočijo na ključna opravila in naloge z večjo dodano vrednostjo. Hkrati pa ima še večjo težo iskanje kadrov, ki so se pripravljeni spreminjati in ne pričakujejo, da bo njihovo delo naslednje 30 let izgledalo enako.

Glede na vseprisotno in hitro razvijajočo tehnologijo ter trende v spreminjanju trga, ki jih ta prinaša, je jasno, da se bodo spremembe odražale tudi v načinu poslovanja. Prihodnost je grozljiva samo za tiste, ki se (kljub jasnim in vse glasnejšim signalom s trga) ne bodo pripravljeni prilagoditi.

Priložnosti se ponujajo predvsem na treh področjih

1) Uporaba sodobne programske opreme
V letu 2019 enostavno ni razloga, da ne bi uporabljali računovodskega programa, ki deluje na spletu. Na ta način lahko izkoristite številne prednosti, ki jih tovrstna tehnologija prinaša - izboljšano sodelovanje s strankami, povečana mobilnost, ugodnejša cena, izboljšana varnost podatkov, enostavnejša uporaba, itd.

2) Odprava ročnega pretipkavanja dokumentov
Dejstvo je, da pretipkavanja računov kmalu nihče več ne bo pripravljen plačevati. S sodobno tehnologijo lahko ta proces povsem avtomatizirate. S klikom tukaj pa lahko preverite, če tovrstno rešitev lahko uporabljate tudi v vašem računovodskem programu.

3) Vzpostavitev elektronskega arhiva dokumentov
Gore papirja so realnost poslovanja računovodskih servisov. Z vzpostavitvijo certificiranega elektronskega arhiva lahko računovodje enkrat za vselej pospravite goro fasciklov, s tem pa bistveno optimizirate svoje delovne procese.

Mi smo tu zato, da vam pomagamo pri prvih korakih pri zagotavljanju varne prihodnosti. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru ali pa izpolnite obrazec in ob skodelici kave se bomo pogovorili o priložnostih, ki jih ponuja tehnologija.

AccountingBOX
diamantni sponzor 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.