Zapri

Novice


Arhiv: 12. Zbor članov ZRS v besedi in sliki

116 članov ZRS se je 9. oktobra 2019 družilo in izobraževalo v Kongresnem centru Thermana Laško na 12. Zboru članov ZRS.


 

   

Člane je uvodoma pozdravil predsednik ZRS, Aleksander Štefanac:

»Tudi v prihodnje se obetajo velike spremembe na področju delovanja računovodskih servisov. Bodimo tisti, ki strankam in podjetnikom nudi nujno potrebno podporo in svetovanje v prepoznavanju bodočih poslovnih tveganj ter jim pomaga do boljših poslovnih odločitev. Le tako bomo strankam zagotovili uspešnejše poslovanje in posledično tudi svojo vlogo naredili nepogrešljivo. Tehnologije ne delujejo proti nam, ampak nam celo prinašajo priložnosti, da postanemo strateški svetovalci in da se ne ukvarjamo več z obilico ročnega dela. Omogočajo nam dvig učinkovitosti, znižanje stroškov, možnost obravnavanja večje količine podatkov z manj napakami in prihranek časa, da se lahko bolj posvetimo vlogi svetovalca.«

 

Predsednik ZRS je povedal, da so v aprilu 2019 potekale volitve UO ZRS za mandat 2019-2023 in predstavil člane UO. Za aktivno in predano delo se je zahvalil vsem članom UO v mandatu 2015-2019.

V nadaljevanju je predsednik ZRS podal poročilo o delu in povzel ključne projekte ZRS v zadnjem letu ter napovedal nove prihajajoče projekte.


 

Za nemoten potek Zbora članov ZRS je skrbela moderatorka Katja Dražnik.


 

V prvem prispevku sta Neven Škrokov in Tomaž Okorn člana delovne skupine ZRS predstavila izmenjavo podatkov z bankami (FRP standard). Člane sta pozvala k sodelovanju pri testiranju FRP.


 


S predstavitvijo ankete EFAA o digitalizaciji članov ZRS in izvajalcev računovodskih storitev v Evropi je nadaljeval Aleksander Štefanac, ki je člane pozval k izpolnitvi e-vprašalnika DCMM, s katerim si lahko izmerimo svojo doseženo stopnjo digitalnih kompetenc.

 

Nato je Sonja Nastran, skrbnica ključnih kupcev diamantnega sponzorja Mega M d.o.o. predstavila IKT storitve po meri.


 

Tadej Hren, predstavnik SI-CERT je v predavanju »Kje smo najbolj ranljivi?« predstavil kako enostavno je ponarediti elektronsko pošto ter posledično nevarnosti povezane z izsiljevalskimi virusi.


 

Na dogodku smo tudi letos podprli nacionalno kampanjo Slovenija bere s sloganom »Računovodje ne beremo samo zakonov«. V ta namen so udeleženci zbora prinesli s seboj knjige, ki so si jih izmenjali.


 

 

  

 

Po kosilu je sledilo predavanje Miroslava Zorca, ki je predstavil zavarovanje poklicne odgovornosti ter zavarovalni program ZRS za novo zavarovalno obdobje.


 

Nadaljevali smo s predavanjem »Ali res poznate uporabno vrednost koriščenja portala AJPES«, ki ga je za ZRS izvedla mag. Mojca Kunšekdirektorica AJPES. 


 

Sledilo je predavanje Joži Češnovar iz družbe Jerman&Bajuk d.o.o.na temo prenovljene tipske pogodbe o računovodskih storitvah s splošnimi pogoji poslovanja. ZRS želi tudi na ta način okrepiti pomoč svojim članom glede na probleme, ki so se pokazali v praksi in tako prispevati k dvigu kvalitete sklenjenih pogodb.


V zadnjem predavanju z naslovom »Izgorelost managementa na delovnem mestu« nam je dr. Dragica Resman predstavila okoliščine, ki povzročajo stres, na posledice dolgotrajnega stresa ter načine za obvladovanje le-tega.

Ker smo bili v Laškem, je po zaključenih predavanjih sledilo popoldansko druženje »Pivo in cvetje v malem«. 



    

  
  

Po večerji smo si v Kulturnem domu Laško ogledali gledališko predstavo »Dohodnina«, ki ji je kot zaključek večera sledilo druženje v kavarni Thermana ob zvokih pianista. 






Zahvaljujemo se vsem članom, ki ste se udeležili letošnjega Zbora članov ZRS. 

Zahvala gre tudi predavateljem in moderatorki, ki so s svojimi prispevki predstavili aktivnosti in projekte ZRS. 

Hvala sponzorjem, ki so popestrili dogodek.
Nenazadnje hvala Thermana Laško za prijetno vzdušje in Proevent d.o.o. za vso organizacijsko podporo pri izvedbi dogodka.

 

Na svidenje prihodnje leto!


Foto: Tomaž Kos

TV GZS: Tadej Kreft




Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.